Hoe blijven je jurkjes mooi?

De zomer komt er weer aan en ik verheug me nu al op het dragen van heerlijke zomerjurkjes. Maar hoe komen ze uit de winterstalling?

woman-410346_640De jaren van bermudabroeken, driekwart- en korte zomerbroekjes liggen achter ons en de jurk gaat deze zomer het modebeeld helemaal bepalen. Maar hoe zorg je nou dat je jurkje mooi blijft?
Natuurlijk geeft het was label aanwijzingen over hoe je je lievelingsjurk het beste kunt wassen. Afhankelijk van het gebruikte materiaal kun je sommige jurkjes met een fijn wasprogramma in de wasmachine laten draaien en dienen anderen op de hand gewassen te worden. Verwijder het was label daarom ook niet! Heb je last van een steeds te voorschijn komend was label? Kijk of je het voorzichtig en zonder schade kunt verwijderen en bevestig het op een andere plaats of plak het op de hanger of het hoesje waar je je jurkje in bewaart.

Jurkjes… Moet je ze hangen, strijken, of opvouwen? Het zijn eigenlijk een beetje “ondingen” in de kledingkast. Eigenlijk is de regel hoe je je jurkjes dient te bewaren heel simpel. Wanneer er zogenaamde hanglusjes zijn ingenaaid, dien je deze te gebruiken! Een jurkje met ingenaaide hanglusjes kun je rustig in de winter aan een hangertje laten hangen. Om het te beschermen van stof en verkleuring door het zonlicht kun je gebruik maken van verschillende hangende kledingtassen. Je zorgt er natuurlijk wel voor dat deze speciale hanglusjes niet te voorschijn komen wanneer je het jurkje aan hebt. Soms kun je ze “vergrendelen” door ze onder je bh-bandjes te vouwen, maar een regelmatige controle op de toilet of een snelle inspectie door een van je vriendinnen kan natuurlijk nooit kwaad.

girl-495159_640Wanneer er geen ingenaaide hanglusjes zijn, is het advies je jurkje opgevouwen te bewaren. Soms heeft dit tot gevolg dat je je jurkje direct voor het aantrekken nog even dient te strijken. Tja, het is niet anders! Hang nooit een katoenen jurkje met dunne schouderbandjes of een halterband aan een hangertje. De schouderbandjes zullen gaan rekken en de vorm uit je jurk halen! En vergeet niet advies te vragen over je favoriete kledingstuk bij aanschaf.