De beste coffeeshops in Amsterdam

amsterdam coffeeshopsOp woensdagmiddag rond de klok van 5 begaf ik me plichtsgetrouw naar het traditionele woensdag-etentje met mijn vriendinnen op de Leidsegracht bij Café het Buurke. Al snel werden we aangesproken door een groepje (aantrekkelijke) jonge mannen duidelijk niet afkomstig uit Amsterdam. Of wij konden adviseren op het gebied van coffeeshops. Een van mijn tafelgenootjes wist de gedoodverfde zin “Wanneer je Amsterdam bezoekt moet je echt naar The Buldog of het Hard-Rock café gaan, de ultieme Amsterdam experience!” Alhoewel moet toegeven dat ik op dat moment er zelf nog nooit geweest was, kon ik het toch niet laten flinke kritiek te uiten op deze in mijn opinie overgewaardeerde koffieshops die mijns inziens niets met het echte Amsterdam te maken hebben maar alles met toeristen.

Na nog een flesje wijn naar binnen gekonkeld te hebben togen we dan toch met onze nieuwe vrienden naar “The Buldog”. Alhoewel ik erheen ging met de bedoeling juist te ontkrachtten dat “The Buldog” een nummer 1 notering verdiende op de lijst “Places to visit” moet ik bekennen dat het bezoek zeer geslaagd was. Nadat we een keuze hadden gemaakt uit het uitgebreide menu en de door ons bestelde sigaretjes en drankjes genuttigd hadden, was ik verplicht mijn mening bij te stellen en gierend van de lach togen we na 2 uur op naar het volgende café. Natuurlijk namen we onze gasten mee op de verplichte wandelroute door de Warmoesstraat waarbij uiteraard veel etalages werden bekeken, en van commentaar en scores werden voorzien en. Eenmaal bij Baba aangekomen, een gezellige coffee shop met een echt Amsterdams karakter, zochten we een tafeltje op het terras. Zoals altijd was het publiek bij Baba zeer divers en de sfeer zat er goed in Tegen middernacht vertrokken we met het hele terras (15 man) naar coffeeshop Sibierie op de Brouwersgracht. Er speelde die avond een DJ en we in de vroege ochtenduurtjes op weg naar huis de eindconclusie van ons onderzoek “Wat zijn de leukste coffee shops in Amsterdam?” nog eens overdachten was het antwoord eenduidig; “Het maakt niet uit waar je gaat, in Amsterdam is het overal gezellig!”